torsdag 20. november 2014

Suppe og annet

Jeg har en filosofi og litt leveregel ... husker ikke om jeg har nevnt det før, men når man feks liker :

hvitkål, tomat, brokkoli, fisk og kalvekraft 

så kan det da ikke være noe galt i å blande det sammen og like det ? :) jeg mener at man må da bare eksperimentere med ting man liker (og tåler), krysse fingre og håpe det smaker rimelig godt! 

I dag laget jeg : BUILLABAISSE a la Lisbet - det vil si fiskesuppe

Først rev jeg en god del hvitkål/hodekål - kan gjøres på mandolin, med ostehøvel eller snittes fint med kniv 


Hadde det i foss-kokende vann i 10 sek. Da beholder det litt bitt og min mage kan bedre håndtere det da :) 


Hadde ikke fiskekraft men kalvekraft i fryseren - tinte noe


Varmet kraften og tilsatte 50 g brokkoli og 50 g tomat - så moste jeg med stavmikseren. 


Hadde en fiskerest i fryseren - piggvar - kan bruke hvilken som helst slags fisk/skalldyr
Kuttet i biter og varmet forsiktig i suppen


La kålen i tallerkenen


Helte suppa over - burde selvfølgelig gått ut og hente persille ser jeg nå ! Og olivenolje glemte jeg i farten også. 


Og det smakte himmelsk !! Fyldig og godt :) 


Så følte jeg plutselig for litt juleverksted :) deilig avslappende å flette stjerner, høre på radio og drikke kaffe .... 


Middagen ble lett-versjonen av min pizza. Siden jeg hadde alle ingredienser klare var den ferdig og stekt på totalt 15 minutter .... 

100 gram aubergine + squash, siden skivene var så tykke ble omfanget av "pizzaen" ikke så stor.


100 g vårløk og tomatmos

Fordelte 60 g magert kjøttdeig og 40 g 6% ost, 10 Kalamata oliven (de er ikke farget) og oregano på grønnsakene, inn i ovnen til osten smelter, ca 8 min ved 240 gr


Skulle ønske den var dobbelt så stor :) 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar