lørdag 22. november 2014

Slow-cooking

I formiddag forberedte jeg middagen til i kveld ... "trukket elg" og tomatiserte grønnsaker :) 

"trukket elg" er det samme som pulled pork men med elg. Hadde ett stykke i fryseren som jeg pleier å kalle "sose-kjøtt" og før har jeg trukket det lenge, renset det for sener osv og hatt det i en sur-søt saus eller pepperrot saus. I dag hadde jeg tenkt meg å bruke SLOW COOKEREN. 


Tok det jeg hadde av grønnsaker - jada, jeg er allergisk for gulerøtter + de står ikke på min diet-liste,
Men hadde de og min mann kan spise dem! NB: han kan spise ALT :) 


Pusset kjøttet litt av ....
og hadde kjøttet, most tomat, kalvekraft, persille/rosmarin/timian og grønnsakene i slow cookeren


Satte termostaten på LOW og der skal den stå i 8 timer. Kan virkelig anbefale å lage mat på denne måten. Man kan bruke alle slaks kjøtt og fjerkre.



Etter en liten bytur var det ettermiddags-mat-tid 

Gjett hva som er mitt :) 


Jada, helt riktig gjettet! 
Hvitkål, aubergine, squash, avokado og litt feta
Og cottagecheese og skyr med litt gojibær i


Etterhvert duftet det deilig i huset uuummmmmm

Sådan så det ut etter 8 timer - har ikke rørt i det, det har helt passet seg selv .... lettvint!


Tok kjøtt og grønnsaker opp, hadde kraften over i en hurtigmikser sammen med mye av løken, hvitløken, ingefær'n og noe kål, for å tykne kraften/sausen litt. 


Hadde sausen over grønnsakene igjen. Det gikk såpass fort det ikke var nødvendig å varme det opp igjen. Kjøttet fordelte/renset vi ved bordet.


Og var det mørt ?? JA ! Det smakte lissom rent og naturlig alt sammen. Jeg hadde ikke behov for å ha hverken salt eller pepper i/på maten. Syns at urter og hvitløk/ingefær gir nok kryddersmak. 


Ser kanskje litt brunt og kjedelig ut, men med litt olje over smakte det deilig :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar