torsdag 18. desember 2014

Gjester og gjester og dansk julemad :)

Tirsdag/onsdag har vi invitert til dansk tradisjonell jule"frokost" - ikke til morgenmat men om kvelden. Det pleier vi å gjøre, en koselig tradisjon. Det er mye mat som må lages, men i forhold til dieten min, er det ikke noe problem. Jeg fristes ikke til å smake :) 

Men først lunsj: 

Squash
Aubergine
Tomat
Feta
Skinke
Olje/eddik over



Vi har bestemt å ta vårt fine tre inn veeeeldig tidlig i år! Har foreløpelig kun lys og sølvstjerner på. 
Resten av pynten får vente til den 23.12.


Gnager meg igjennom ennå en salat /feta-cottagecheese, til ettermiddagsmad


Og så kom gjestene ! Greit å servere samme maten 2 kvelde på rad, det forenkler matlavingen! 

Først hadde vi 2 slags sild, egg, tomat, karrysalat og til slutt .... rugbrød :) 
Jeg hoppet over rugbrød og karrysalaten - resten kunne jeg spise noe av .....


Også fleskesteken kunne jeg spise etter å ha skåret fettet vekk :) 


Glemte å ta foto av min favoritt : grønlang-kål ... grønnkål som er varmet i litt smør, hatt i fløte, salt og litt sukker !!! Åååååå jeg bare MÅTTE smake litt :) det er min barndom !! 

Videre mat jeg ikke kunne spise: 

Sukkerbrunet poteter
Stuet hvitkål MED sukker og kanel ! (serveres KUN til jul)
Kokt (kald)  letsaltet flesk med sennep og rødbeter
Medisterpølse og frikadeller av halv svin og kalv 
Varm leverpostei med sopp og bacon

Og som dessert: 
 En moden Brie med solbærsyltetøy og grove kjeks 


Joda, alle gjestene spiste godt og likte maten. Jeg har ett stort problem sådan kveld. Jeg har mye mat som skal holdes varmt, passe på alle har mat osv, og jeg glemmer å apise!! 

Kl 24 måtte jeg ta ett par Wasa rugsprø med noe ren kjøtt på og en stor kopp te :) 

Vel, i morgen har vi ingen planer .... det er deilig 







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar