mandag 29. desember 2014

Deilige dager 🎄🎅🎁💞

Jeg slappet litt av med Ă„ ta bilder av maten i julen, men slapp IKKE av med hensyn til min diet :) 
Juleaften spiste jeg det rene svinekjĂžttet i steken, rosenkĂ„l og rĂždkĂ„l ... og sĂ„ mĂ„ jeg innrĂžmme at jeg tok 2 spisskje med ris-ala'mande (riskrem) .... i hĂ„p om Ă„ fĂ„ mandlen :) men det ble ikke meg ! 

Jeg syns ikke det er vanskelig Ă„ stĂ„ over kaker, smĂ„kaker, knask og annet som jeg ikke skal ha. Jeg tar feks 2 rugsprĂž og knekker i mange biter og enten spiser det som det er eller har litt mager tube-ost ved siden av ... da har jeg ogsĂ„ litt til en kaffekopp. 


Juleaften var en deilig avslappet kveld, vi var 6 voksne og 2 ivrige barnebarn :) 

Mads tar en hvil etter pakkene ... 

Ellers ble maten min litt preget av julen, her grĂžnnkĂ„l med ren svinestek og tomat, pepper og olivenolje 


Vi var i selskap bĂ„de 1. juledag og 2. juledag, men begge gangene passet maten til mitt opplegg, fĂžrst kalkun med grĂžnnsaker og neste dag buffet med masse godt jeg kunne spise. 

Og 2. juledag var vĂ„r norske jul slutt, treet ble av-pyntet og kufferten pakket igjen. Barna m familie reiste hjem og vi gikk tidlig i seng! 

.... og sto opp kl 05 og dro til Danmark ! 

Medbrakt morgenmat ble inntatt pÄ bÄten:

Salat, tomat, sild og egg 


Vi hadde en feiring pĂ„ gang :) vĂ„r 40 Ă„rs bryllupsdag .... :) 

Og den hadde vi meget passende bestemt skulle feires i Ålborg, det var der vi mĂžttes for 42 Ă„r 
siden ❤️
Sjekket inn pĂ„ hotell og ruslet litt rundt og mimret pĂ„ gamle trakter ... 

Jeg hadde den siste tiden hatt noen "samtaler" med hodet mitt! Jul kommer hvert Ă„r, bursdager og familiefester kommer igjen og igjen, men en 40-Ă„rs bryllupsdag kommer bare Ă©n gang - sĂ„ derfor hadde jeg bestemt meg at jeg ville spise RIMELIG normalt og DRIKKE champagne ! Og kose meg masse med mannen min pĂ„ en lekker restaurant, vi valgte Fusion, en relativ ny restaurant som har fransk-asiatisk fusion mat .... spennende ! 



SkĂ„l for en deilig kveld ! 

Og for fĂžrste gang pĂ„ 10,5 mĂ„neder spiste jeg BRØD ... og litt smĂžr ! og var det godt? Varmt og nybakt .... JA ! det var godt 😃


Deretter kom en bitteliten smak - en bit kalvepaté


og sÄ forrett: fersk foiegras (fra en and som hadde hatt ett godt liv lovet kelneren) med chiitake sopp og ramslÞk-saus


Jeg hadde pĂ„ forhĂ„nd gjort oppmerksom pĂ„ de viktigste ingredienser jeg ikke tĂ„ler pga allergi, og jeg var imponert over hvor oppmerksom kjĂžkkenet og kelneren var pĂ„ listen - veldig deilig for meg ! 

Som mellomrett valgte jeg simpelthen en miso-suppe, bĂ„de fordi jeg liker det og for Ă„ fĂ„ litt asiatisk innslag (magert men det tenkte jeg IKKE pĂ„ der og da!) 


Hovedretten var piggvar med kreps og rosenkĂ„l, smakt til med en asiatisk saus = nydelig ! 


Det var veldig god mat som ble servert veldig "sakte" .... men det var IKKE mye mat, sĂ„ for Ă„ bli litt mett (god unnskyldning kommer 😜) mĂ„tte jeg bestille en dessert haha 

Den var altsÄ ogsÄ LITEN ! Sjokoladefondant med brent hvit sjokolade ÄÄÄÄÄÄÄÄÄ


Jeg drakk 90% av champagne-flasken og joda, merket det, ja ! 😳

Neste morgen var det tilbake til hverdagen ... hotellfrokost med lite grĂžnnsaker men ellers ganske fornuftig : kokt egg, eggerĂžre, skinke, tomat og sopp, litt cottagecheese og youghurt naturell


Og dermed takk for en deilig jul og en fantastisk bryllupsdagsfeiring 😍🎉🍾









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar