torsdag 23. oktober 2014

Torsdag med regn

Dagen starter med mine 2 "brødskiver" ... neida, har ikke rørt brød (eller poteter, ris, pasta, sukker) på 8 måneder, og det går veldig fort å venne seg til at morgenmaten kan se sådan ut: 

50 g salat, 50 g dampet brokkoli, 50 g tomat og 116 g egg, 31 g sild og 15 g hamburgerygg. 

Må fortelle at de egg jeg har akkurat nå er bitte-små øko egg kjøpt hos en bonde. Normalt spiser jeg 2 vanlig-størrelse-egg.

Fett-kilden er den fete silden + tran 

Deretter var det styrketrening :) 

LUNSJ:
Følte meg litt frossen, surt og kaldt i dag, og laget meg en slags suppe.
Jeg har alltid moste tomater i huset ... Viser ett slags, andre typer er også utmerket 

En annen ting jeg "får lov å bruke" er Ricotta, og jeg finner stadig på måter å annvende den :)
(har bestemt meg får å være litt vågal i forhold til å sette matvarer sammen, som oftest går det bra, men neida, ikke alt er like vellykket! Haha) 

Vel, lunsjen! 


Tok den siste porsjon grønnsakspurré jeg laget her om dagen (sopp og brokkoli), blandet i noe fettfri kraft - buliong kan brukes, 50 g tomat+vårløk. 
Protein: jeg hadde kun 73 g roastbeef så jeg blandet 60 g Ricotta i suppen :) 
Alternativt ta 100 g roastbeef, skinke, kylling osv

Suppa smakte nydelig, varm, kraftig og med 1 sp god olivenolje over ... 

TIPS: 

Ting som er lurt å ha i huset ... det er normalt ikke greit å dra på besøk og si hmmmm jeg snupper all skinkepålegget, for jeg skal ha 100 g :) men lett å ta med seg en pakke + litt salat feks. 



Her ser man at 100 g skinke = 20 g protein

Hvis man skal spise feks kylling/fisk eller annet kjøtt og ikke har / vil veie så tilsvarer 100 g ca det som dekker en håndflate og som tykkelsen på hånden - se bilde


Det er 100 g hamburgerrygg = 20 g protein

En våt torsdag, ja! Og når kl er mellom 15-15:30, ja da SKAL jeg spise! Men jeg pleier å være forberedt, selvom jeg var ute og kjørte....en medbrakt salat + olivenolje kan fint nytes i bilen :) 
Husk 1/2 l vann også


MIDDAG: 

Hadde handlet rødspette- og sei filé ved fiskebilen og vips, så laget jeg verdens forteste fiskekaker : 


 660 g fisk og 160 g egg, salt og pepper
                
Stekt på lav varme i lite olivenolje

Og så måtte jeg regne ut hvor mye protein det er i 100 g fiskekake !! 


Virker det forvirrende? Vel regn med ca 20 g protein pr 100 g fiskekake hvis de lages så "reine" som mine. 


Og så 200 g grønnsaker til. Jeg spiser 150 g til de tre første måltidene og 200 g til aften-måltidet. 


Og nå har jeg fiskekaker til å legge i fryseren :) 

1 kommentar: