søndag 26. oktober 2014

Man tar det man har - mat :)

Lunsjen i dag ble litt sådan man-tar-det-man-har-salat :) 


Litt salat, litt finsnittet spisskål, litt brokkoli-stilk (den er jo snadder :) ) og litt sopp og tomat. 
Og så 1 hjemmelaget fiskekake og litt feta. Med olivenolje og litt eddik over ble det en deilig 
"reste"-salat



Iblant kan det være lurt å spise av det som er igjen i grønnsaksskuffen og på en små-kald søndag er det deilig med en suppe :) og der er jeg ikke nådig haha ... ALT kan brukes i supper ! 

Jeg har som tidligere nevnt laget opp en stor porsjon kalve-kraft, men det går også fint å bruke en god buljongterning/pulver/flytende som base. 

Og når først kraften er varm i kjelen tar det kun 4-5 min å lage en sund, deilig grønnsakssuppe - kan jo gjerne lage til hele familien ... 

Jeg bruker alltid 100 g grønnsaker med få karbohydrater (brokkoli, squash, sopp, neper, spinat, spisskål ... paprika og blomkål er også fine, men jeg tåler de ikke) 

I tillegg bruker jeg 50 g grønnsaker (hvis det er til det 4. måltidet bruker jeg 100 g) med litt flere karbo i 
(tomat, rosenkål, rødkål, grønnkål, hodekål, knutekål, løk, sukkererter, grønne bønner, purre og vårløk) 

Kutter opp det man finner og koker litt, så stavmikser det til en kremet suppe. I dag brukte jeg squash, vårløk, tomat og på slutten en 1/2 avokado, litt pepper og salt over og uhmmmm 




Man kan velge å ha alt fra kylling, reker, fisk, skinke .... ja hva som helst protein på suppa, men i dag valgte jeg ettermiddags-favoritten, 80 g cottage cheese og 80 g skyr NATURELL (kesam) = 20 g 
Protein ... med litt kanel over og en god kopp kaffe til :) 


Her på slutten av dagen vil jeg bare minne om å ha grønnsaker klar til i morgen tidlig ! 
Da er det så mye lettere å spise grønnsaker til hvert måltid ... 
Takk for en god uke :) 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar