onsdag 29. oktober 2014

På besøk :)

Jeg vet at flere sliter med maten når man er invitert på besøk - jeg kan ikke si annet enn at man MÅ bare være stanhaftig og bestemt! Men si alltid fra i forveien! Tilby at du kan ha din egen mat med, de fleste setter pris på du gjør det. Har vertinnen/verten lyst å lage mat til deg, så be om noe u-komplisert. Skal de andre gjester ha fisk, kylling, kjøtt eller skalldyr kan man ta det og så ha ferdig veiet grønnsaker med i en boks. Jeg syns altså ikke det er noe problem, og husk! Det er DIN helse du prøver å ivareta, de fleste har jo forståelse for det....

I dag var jeg invitert til lunsj og vertinnen hadde lyst å lage maten så jeg kunne spise den. Noen ganger når jeg kjenner folk godt tar jeg min lille gram-vekt med, men vet jo egentlig ca hvordan en porsjon mat ser ut etterhvert. 

Før jeg dro laget jeg ferdig ettermiddagsmåltidet og tok det med meg. 


Og så var en lekker lunsj klar :) 



Jeg tok :

70 g røkt laks 
20 g feta ost 

30 g sopp/svampe
30 g salat
40 g aubergine

15 g erter
35 g tomat 

Hahaha tenker dere, hun er sprø ! Jeg vet det kan virke tullete å veie og velge - som her - 5 forskjellige grønnsaker, men for det første så er det viktig å ha kontroll på mengden for ikke å få for mye karbohydrater, dernest så blir man ikke så lett lei av de 4 daglige grønnsaks-rettene hvis man prøver og varierer litt. OG her hadde vertinnen jo gjort det lett for meg :) 

Ettermiddagskaffen ! Det er vel der de fleste kommer til å slite :) da er det fint å kunne ta fram sitt medbrakte, ferdig-veiet måltid, være helt bestemt på at det er akkurat det 'jeg' skal ha! Spise laaaangsomt og husk å drikk vann til ....



Jeg syns min protein-del ser ut som en dessert, 80 g cottage cheese og 80 g skyr/kesam med gojibær og kanel :) 
I tillegg har jeg grønnsaker fra i går:

50 g hvitkål
50 g brokkoli
30 g tomat
20 g sukkererter
1/2 avokado + litt eddik, pepper


Hvis man skal på besøk hos noen man kjenner godt kan man jo også, som på bildet under, pakke sammen råvarerne og lage maten der man kommer. Det tok meg kanskje 5 min å kutte og varme det opp :) 


Ett annet tips er å lage opp en del porsjoner og ha klare i fryseren til å ta med på besøk: 

her har jeg lagt 100 g ren oksekjøttdeig i bunnen av en form, så sopp, purre, løk og tomat og vips, ett måltid ferdig. Kan også brukes som niste, kald eller varm.


En gang var jeg invitert til ei veninne og hun ville spise som meg. Hun syns det var veldig greit at jeg hadde med mat til oss begge :) 


Ønsker dere en deilig kveld ! 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar