onsdag 22. oktober 2014

4 måltider = 1 dag

Den viktigste erfaringen jeg har å gi videre er følgende: vær i forkant hele tiden med å ha ett godt utvalg av grønnsaker hjemme og "spise-klare" ! Det vil si feks rikelig salat vasket, brokkoli dampet osv. Her viser jeg min morgenmat : 100 g salat, 50 g tomat og så skal jeg ha 20 g proteiner! For å si det enkelt så tilsvarer det ca 100 g kjøtt/fisk/fjerkre, i 100 g egg er det kun 12g protein. Komplisert? og "gidder" ikke regne eller veie? Vel, tenk på deres håndflate da, uten fingre, det er ca så mye protein dere skal ha 4 ganger pr dag. Til hvert måltid har jeg en fett-kilde : 1sp olivenolje eller 1 skje tran eller fet fisk eller 1/2 avokado eller 10 grønne oliven! Sunn fett er viktig :) 

Og 1/2 liter vann til hvert måltid ! 
Lunsjen spiste jeg på cafe - det går bra når det er salat bar. Velg bort brød og dressing. Her spiser jeg varmrøkt laks = fet fisk = fett 

Ettermiddagsmaten ble litt mere tidkrevende, men så laget jeg 3 porsjoner :

100 g champinong + 50 g dampet brokkoli

Varmer i 2sp vann og bruker stavmikser 

Delte det i 3 porsjoner og blandet i 1/2 avokado i den porsjonen jeg skulle spise nå
Det ble en deilig grønn mos smakt til med pepper og litt Seltin og med 50 g hakket tomat over.  
Protein delen er 80 g Skyr naturel (Kesam) og 80 g Cottage Cheese med kanel og noen få Goji-bær (kunne også vært 1 tsk usøtet syltetøy/bær) 


Middagen ble :


100 g squash, tilsammen 100 g løk, vårløk og tomat. 
Surret i litt olivenolje på lav varme
Og med 70 g reker og 50 g feta (= 20 g protein) 
Og noen dråper olivenolje over + pepper. Jeg saltet ikke da det er salt i både rekene og i fetaosten. 
Nammmm :) 











1 kommentar: