tirsdag 28. oktober 2014

Grønnsaker !

Vi får stadig å vite at man bør spise mere grønnsaker - jeg 'skal' spise 650 gram hver dag - vel 4,5 kg pr uke :)  da gjelder det å prøve å variere så mye man kan, for ikke å gå lei. I utgangspunktet er jeg også veldig for å spise sesongens grønnsaker, og på denne tiden er det jo mye rotfrukter! Og jeg skal IKKE ha rotfrukter .... ennå! Derfor velger jeg det der til en hver tid er å finne innenfor de grønnsaker jeg kan spise. Og man kan jo ikke si at friske sukkererter og grønne bønner fra Kenya er kort-reist ! Men, men ... jeg støtter handel med Afrika (?!)   :) 

Dagens lunsj :

100 g salat (ALLE typer salat er greit !)
30 g tomat 
20 g sukkererter
1/2 avokado
og protein = 18,1 g (litt lite men sådan ble det i dag)
25 g kylling-pålegg
35 g røkt laks
30 g feta 

Og ingen olje over for det er allerede fet fisk + 1/2 liten avokado


Dagens middag:

Kål er jo årstids-grønnsak, og jeg er glad i kål, men liker det best hvis det får ett fort oppkok. 
Og det samme gjelder de grønne bønner, men de fikk 4 minutter i kok. 


Kålen kan snittes fint med kniv, rives med ostehøvl eller på ett mandolin-jern


Keyanske bønner legger jeg litt i eddike vann, vet ikke hvor mye sprøytemidler det er brukt. Vet ikke 100% om eddiken fjerner alle kemikaler, men har lest det engang at det kan være lurt å gjøre det. 


Igjen, jeg lager IKKE grønnsaker kun til ett måltid - resten kan fint oppbevares i flere dager i kjøleskapet og da har man noe å velge i de neste dager.


Salaten består av: 
60 g hvitkål
40 g brokkoli-stilke
60 g grønne bønner
40 g tomat 
+
1 sp olivenolje, 1 sp eddik 
Litt pepper og salt


Sist jeg laget okse-hakkebøff (av rent magert kjøtt) laget jeg en stor porsjon, frøs ned i porsjoner så det er lett å ta opp, enten om man spiser hjemme eller tar mat med på besøk. 


Kald salat med en varm hakke-dreng :) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar