fredag 4. september 2015

Vær og årgangsmat !




Er ikke det godt sagt, kanskje? 

Torsdagen gikk med surr, tull og tøys, prøving, venting og feiling i forhold til booking av vårt første 
airbnb opphold på vår neste tur om ett par uker. Først syns jeg det var ganske komplisert å lage og få godkjent en profil på appen til airbnb, og da det endelig lykkes - man gir seg da ikke så lett - måtte jeg finne ut av deres booking-side. Konseptet airbnb, for de som ikke vet hva det er, er privatfolk som leier ut en leilighet, ett rom, ett hus eller en seng for en kortere periode, billigere enn ett hotellrom. Vi var ute etter ett rom, hva som helst egentlig, så nært "målet" som mulig og gjerne ikke alt for dyrt. Men ga til slutt opp! Vanskelig å finne noe for 2 netter så nå blir det hotell likevel - sukk ! Mye jobb for ingen ting. 

På grunn av at jeg ble så oppslukt av å finne ut av ting, glemte jeg lunsjen kl 12. Kl 14:30 laget jeg noe i full fart: 

Surret kål, squash og aubergine, glasskål, hadde 1 skive lettost på og 2 egg over, vips, så var det forsinket lunsj 


Hadde kjøpt frossen sei/lyr og laks tidligere, til fiskekaker. 
Syns det er så greit å lage sunde og hurtige fiskekaker. Det tar max 10 minutter :) 
Husk at alle ingredienser skal ha samme temperatur, ellers skiller de seg. 


Delte fisken i biter, hakket løk og hvitløk, og kjørte alt i food-prosessoren til en fin masse


Blandet inn salt og pepper og 3 egg. Blandet godt ! Og så stekte jeg fine kaker ... veldig fort og greit 


Hvis noen tror jeg tar lett på å regne ut riktig mengde i forhold til hvor mye protein jeg skal ha til hvert måltid, så tro om igjen hihi = full kontroll ! 100 g hjemmelaget fiskekake = 18 g protein, så jeg kunne spise 110 g fiskekake ... for å få 20 g protein 


Grønnsakene dampet jeg: hvitkål, erter, squash og tomat 
Ser da godt ut, vel ? :) 


Da jeg gikk over Sheifersplein på vei til markedet i dag, kikket jeg bort mot vår leilighet. Og så at mine evig-sultne snart fullvoksne ender var på vei for å se om jeg kom ut med brød til dem ... men nei, hadde andre planer :) 


Gikk forresten til markedet i sol og jakken på armen. Deilig så lenge det varte ! 

Fredagen er dagen for øko-handel på markedsplassen. Om lørdagen er de i andre byer og andre selgere kommer hit. 

Alle grønnsager er øko/bio


Øko/bio ost mm


Slakter


Brød - her kjøper jeg deilig 100% rugbrød 


Etterpå kjøpte jeg nytt, litt varmere treningstøy ... og det skal jeg bytte i morgen igjen ! Det så litt merkelig ut faktisk ... 

Og så kaffe og litt medbrakt på La Place 


Cottagecheese, Kwark, kanel, litt bokhvete og gojibær og nei, jeg lyver ikke, det er IKKE en sjokoladekake :) 


Og da jeg gikk hjem regnet det jammen, tenk !! 


Og da klokken nærmet seg 14 og jeg skulle til å ta på regnbukse/jakke for å sykle til Zoltan-trening, kom jammen Erik hjem og kjørte meg = luksus :) 

Har ikke trent med Zoltan i ca 1 måned, vi har vært borte, han har hatt 16 dg ferie og vi har hatt gjester. 
Han sa : we take it slow on your first day ! Og så glemte han det øyeblikkelig ååååååå svett og stønn ! 

Nå, men vi hadde jo mange ting å snakke om : flyktningene i Ungarn, hans ferie i Portugal, regnet og flom i Norge, vår Kbh tur og så viste han meg ett hus han syklet forbi i formiddag haha noen hadde vist fått ei lita jente og ville fortelle det til ALLE - må jo bare smile :) 


Etterpå kom Erik og hentet meg igjen og vi drakk kaffe sammen alle 3 ... det var koseligt og jeg tilga Zoltan at han hadde kjørt meg så hardt på treningen.....nesten :) 

Så fort hjem til sein ettermiddagssalat


Deretter hjalp vi hverandre med middagen, som i dag besto av årgangs-hjort, vi fant en pakke hjemme i fryseren som var ca 8 år gammel. Vi er ikke så nervøse av oss, så tok den med hit og i dag skulle stykket bli til en hjortegryte. Erik pusset den pent av, skar i tern og stekte. 

Deretter veiet jeg opp 100 gram (!!) kjøtt til meg og hadde løk, purre, tomatpaste og litt vann sammen med kjøttet i en tykkbunnet gryte. Erik laget noe det samme men brukte rødvin og litt lett-fløte i stedet for tomatpaste. Kjørte noen tørket kantarell til pulver og blandet i kraften. Det gir en fantastisk smak og jevner litt. Vi lot det surre lavt i 1 time.

Hadde kjøpt ett grønn kål hode på markedet. Det så så grønnt, sundt og fristende ut. 


Tenkte ikke så mye på hvordan jeg skulle tilberede det, men kuttet det opp i biter og surret det i olje 
Og jada, fredags-syndet med bitte-litt lettfløte og nammm 


og ett stort NAMMM til hele middagen :) vintage-hjort kan anbefales ! 


I morgen er det lørdag og regner det ? Vi får se hva vi finner på ... god weekend 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar