MEN IKEA-sild har mere karbo (sukker) i laken enn den jeg feks kjøper i Danmark.
Så når vi har vært hjemme (DK/NO) kjøper jeg med meg hit.
Egentlig har jeg aldri likt kryddersild ! Men da jeg startet på min Fedon-diet leste jeg nøye på alle sildeglass for å finne den med lavest karbo/kulhydrater. Og det var kryddersilden - øv !
Men jeg ville ha minst mulig karbo i løpet av en dag, så jeg bet tenna sammen og nå LIKER jeg kryddersild best hahaha ...
Se forskjellen :
Marinertsild 24 g pr 100 g
Kryddersild 18 g pr 100 g
Jeg ser ikke på energi innhold (kcal) eller fett, men er opptatt av salt. Og kryddersilden er jo saltere enn den marinerte, men siden jeg ikke salter hverken egg eller annen mat, går det nok bra :)
En annen ting er at både sukker og salt primært er i laken, og den spiser man jo ikke!
Er jeg en petimeter ? JA hahaha jeg er nok det når det kommer til å følge dieten. Jeg ser så godt at det er summen av ALT jeg spiser hver dag som skal stemme og balansere. Og så syns jeg det er litt gøy og ! Og JEG har tid til det !
Morgenmaten :)
Jo, jeg har også en god forklaring på hvorfor jeg lager "barnemat", altså kutter alt smått :)
Jeg har en idé om at jeg spiser langsommere, tar mindre biter av gangen, når det står foran meg som til ett lite barn :)
Lunsj:
Gadd plutselig ikke sitte inne mere, men orket heller ikke bryet med å spise salat ute, så jeg laget meg en porsjon hjemmefra:
100 g ren svinekjøtt-pålegg
25 g hvitkål
25 g salat
50 g brokkoli
50 g tomat
Olivenolje
Fordelte det i 2 bokser med godt lokk, spesial innkjøpt for å kunne være i min håndveske :)
Jada, tenker på alt hihi
Og etter storhandel av diverse grønnsaker og litt annet, gikk jeg på HEMA som har en café i annen etasje, hvor jeg vet jeg kan sitte uforstyrret med medbrakt ... kjøpte vann og kaffe, jeg er da ikke en 100% snylter :)
Flere betraktninger:
Jeg / vi, er ganske opptatt av kort reist mat. Vi prøver så godt vi kan å kjøpe lokalt-/eller landsprodusert mat. Men det er jammen ikke lett alltid. Og hva skal man ta hensyn til? Som feks i dag ville jeg ha ett alternativ til mine såkalte B-grønnsaker, som jeg skal ha 250g av om dagen. Ender som oftest opp med tomat, tomat og tomat ! Og det står jo andre ting på min liste ...
Sukkererter - fra MADAGASKAR !
Grønne bønner fra KENYA !
Asparges fra PERU !
Skal man da tenke på at de stakkels folkene i de fjerne landene trenger å selge deres produker, så de får det bedre, eller skal jeg tenke på lang forurensende flytransport, eller skal jeg tenke på å støtte vårt eget (akkurat nå: Nederland) lands grønnsaksbønder ? Fortell meg det, vennligst :) vel, i dag kjøpte jeg kun Nederlandsk ... og mest øko !
Ettermiddagsmat :
Den er stort sett lik hver dag, oh hver dag gleder jeg meg til å spise den :)
Middag:
Osso Buco fra min nieses (fritt) stillestående kalv :)
Og siden jeg vil ha litt kontroll laget jeg det i to kjeler. Erik fikk mye kjøtt, jeg fikk
100 g kjøtt
50 g squash
50 g svamper/sopp
25 g løk
25 g tomat
50 g purre
Rapsolje til steking
Og så har jeg ett forklaringsproblem :)
1 dl hvitvin
Og etter 2 timer surren ble det fantastisk !
PLASK !
Har hørt om mye regn hjemme i natt/dag. Her regnet det også heftig i natt og på formiddagen.
Før hadde vi 2 verandakasser !
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar