Husker ikke om jeg har nevnt det før, men til jul ønsket jeg ... Og fikk ett trådløst tastatur til min ipad.
Jeg er kjempeglad for det, men det gir kanskje litt flere stavefeil enn vanlig, unnskylder for det ... Rekker ikke alltid å lese korrektur av bloggen, før jeg trykker lagre :)
Og jeg har skrevet om det før, mange ganger ... HVORFOR kan man ikke få salat overalt her? Det er nesten kun på restauranter man kan kjøpe eller få dem til å lage, en salat. Ikke på cafeer, hos bakeren (takk for bakeren i Løgstør som har byens beste salatdisk. Byen her har 120000 innbyggere, en utrolig mengde spisesteder men IKKE en har salatbar !? Og når jeg nevner det i samtale med folk her, skjønner de ikke problemet. Man MÅ jo ha brød ... Og så litt salat inneni ...
Ett sted jeg går mye er HEMA, der har de store kopper koffeinfri kaffe til billige penger, og i min diet-pause kjøpte jeg også brød med laks og litt salat, men nå tar jeg gjerne med selv og ser langt på utvalget
Brød
Kaker
Varme kaker
Fornuftige meg hihi
Tilbake fra bytur fikk jeg besøk av Janus fra 3. Etasje og en veranda-sjekker. Bygget vårt blir tydeligvis sjekket både utvendig og innvendig om dagen. Verandaen vår må sikres litt bedre, var konklusjonen, og jobben starter neste uke.
Og så var degrønnsaksforberedelser igjen :)
Jeg liker så godt grønnkål
Erik liker best spinat
Og nå kommer forklaringen på dagens blogg-tittel:
Midlet helliger målet !
For å si det enkelt, det er viktigere at man løser oppgaven enn hvordan man løser den!
Od der ser jeg en tydelig sammenheng med min mat, ikke alltid men ofte. Sådan som ettermiddagens grønnsaker, det ser ikke ut og lukter IKKE godt, det er en blanding av grønnkål, reven kålrot, tomatpurre, ricotta OG litt Gorgonzola - men det smaker bedre og bedre etterhvert som man venner seg til smaken :)
Om kvelden spiser jeg 200 g grønnsaker, det er det tidspunktet på dagen hvor jeg er mest sulten så det passer bra å få 50 g grønnsaker ekstra. Ved siden av hadde jeg deilig øko-kyllingbryst som jeg kjøpte i Rotterdam, langtidsvarmet ved 100 g i ovnen. Erik fikk samme men lår-mm-stykket
Måtte bare ta dette bildet :)
første tanken var : hva mon kona hans tenker om at han kjører rundt med en halv barmfager dame bak i bilen :)
Men bildet så egentlig sådan ut, før jeg redigerte det. Snakk om kontraster haha
Fredag er markedsdag - og bio-ostemannen (og bio-bakeren og bio-slakteren) er der kun om fredagen, og jeg glemmer stadig å ta med tomme eggebakker, som de gjerne vil ha. Men ikke i dag !
Og så hjem med ny forsyning grønnsaker :) liker å lage store porsjoner og fordele i 100 g porsjoner, klare til bruk ... ELLER MODIFIKASJON ...
Jeg bare gjentar.: Midlet helligere målet !!
Hihihi, det ser jo ikke pent ut, men uhmmmm går så bra så. Jeg har blitt helt hektet på å ha 30 g Ricotta (30 g Ricotta = 2,4 g protein) sammen med grønnsakene. Det er helt lov i min diet, det er magert og gir en deilig cremet sausete følelse ... Smaker jo egentlig ingenting, derfor driver jeg å eksperimenterer med å tilsette smaker : tabasco, Gorgonzola, urter mm
Erik og jeg er glade i å kooose oss med god mat hmmm det har dere kanskje forstått allerede.
Da jeg var i Rotterdam kjøpte jeg en Nederlandsk villand og en vaktel, og Erik laget ett nydelig måltid til oss. Jeg laget en god viltsaus til ham :)
Hva var det min søster svarte til denne Storm-P ? Greit med litt selvinnsikt :)
Ja, lørdag og weekend OG Erik måtte jobbe, men vi tok oss tid til å spise morgenmat sammen
Og vi gikk fort på markedet for å se om skreien (Lofot-torsk) hadde kommet. Det hadde den ikke!
Derimot kunne man feks kjøpe nedenstående grisete blekksprut - nei takk
Eller disse ukjente glinsende .... Fisk ... Nei takk
Skreiens rogn var det masse av, så vi kjøpte en rogn
Erik dro på jobb og jeg nøt litt vårfornemmelse
Og satte meg aleine på El Gusto ...
Kunne jo sitte og se på kunsten på veggene og drømme seg litt bort med kaffen ...
Om kvelden gikk vi e n d e l i g på Knollen & Citroenen, der hvor den gamle damen har sittet trofast utenfor og ventet på oss det siste året.
Konseptet - og maten - er som i bestemors tid. Lokalet er lite og hyggelig og full av ting fra svundne tider
Telys under rivjernet :)
Fin liten "fra huset" snack
Og jeg valgte Caparccio til forret, og det var den beste jeg har fått noen sinde. Det var litt baconbiter drysset over nammm
Ennå en liten "på huset-hvilerett"
Prosecco i glasset med en kugle mangosorbet på toppen. Den skulle dyttes ned i vinen og drikkes :)
Hovedrett: Nederlandsk ku med championg og stuet sikori (endivie) perfekt!
Frode var også med, det var hyggelig
Søndag måtte Erik også på jobb, halv dag.
Jeg hørte noen gjentatte plask ute fra kanalen, måtte sjekke ut. En mann sto på broen og kastet en stor klump langt ut i vannet igjen og igjen. Det så mystisk ut, han fisket ikke, hadde bare ett langt tau med en klump på.
Da det hang ett lite jernrør fast på "klumpen" forsto jeg hva det var han holdt på med ! Klumpen var en magnet ug han "fisket" etter metall-ting i kanalen :) så han stadig plukket småting fra magneten og puttet i lommen ... Litt av en luring haha
Og endelig, etter å ha vært aleine normann på jobben i over ett år, har Erik plutselig fått 3 kollegaer fra Dresser! Frode har jo vært her siden før jul, men nå er også Arne og Karl (Karl kjenner jeg fra da vi var i Malaysia) her. De skulle egentlig jobbe natt, for at det lissom skulle komme litt fart i prosjektet, men det ble det ikke noe av, så nå jobber alle dagtid. Undres stadig over om/når hele greia blir ferdig....
Vi spiste lunsj på Jonge Pier, og jeg fikk vite at min " serverings-venninne " Anna hadde fått en stor fin gutt, det var godt å høre!
Etterpå gikk vi hjem og drakk kaffe. Moro med folk i stua igjen. Frode var på jobb, så han ble ikke med.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar