FREDAG:
I dag var det 2 1/2 måned siden jeg hadde vært på Fedon-klinikken hos Hege og jeg kjennte det skulle bli godt med en prat! Hun var ganske så fornøyd med meg men vi ble enige om at jeg skal opp i kalorier. Jeg spiser i snitt mellom 1000 og 1050 pr dag, og det er for lite nå som jeg har blitt mere aktiv.
Jeg skal prøve å få i meg mere fett, dvs olivenolje, oliven, avokado, ost osv. Får se hvordan jeg takler det ...
Etterpå ruslet jeg litt rundt og fant etterhvert en lekker salat med mozerella-kugler og kylling.
Jeg syns det var litt surt og kaldt ute i Oslo
Fredag kveld sto på opera, Carmen :) gledet meg veldig ... selvom jeg måtte gå aleine! Erik i NL og Kristine jobbet bak scenen på forestillingen
Etter en deilig sterk forestilling ventet jeg på Kristine til hun var ferdig på jobb og så dro vi hjem sammen - etter en liten forfriskning :)
LØRDAG:
Joda, Kristine hadde fått den gode ideen at vi spiste morgenmat sammen på hotel Opera, siden hun skulle jobbe på operaen etterpå :)
Det ble ikke meg som gjorde ære på alt det lekre som man kunne få, jeg holdt meg mye til det vante:
Salat, tomat, egg, laks .... og etterpå oppdaget jeg silden :) måtte jo smake litt!
Og litt cottagecheese og ost til kaffen ...
Og jammen var det ikke lenge til neste treff :)
Møttes med Liv, som var med på Kreta-turen, på Theatercafeen til lunsj.
Jeg hadde en deilig karbonade med salat, tomat, lite løk og rødbeter UTEN brød !
Vi surret rundt i byen etterpå og ... jammen var det salg i Oslo :) ....
Seinere på ettermiddagen var vi 9 damer (fra Fedons helsereise til Kreta) som hadde meldt oss på hjemme-hos-Fedon-matlagings-kurs. Det var så gøy å se 'jentene' igjen - og ikke minst vertene!
Vi delte oss i 3 grupper, forret-gruppen laget GRESKAR-suppe, hovedrett-gruppen laget SKREIFILET á la Spetses med Fava og til slutt dessert-gjengen laget FEDONS YOUGHURTKAKE med gresk honning :)
"Suppe-rådet"
(Og hvis noen syns jeg er veldig rød i kinnene så skyldes det utelukkende den gode varmen og det høye humøret i kjøkkenet ... det hadde IKKE noe med champagnen å gjøre - FOR JEG DRIKKER JO IKKE :) ha ha !
Nydelig skrei !
Alle tok oppgavene meget alvorligt :)
Flott bord klar for deilig mat ...

Og så ble det sagt : 'vær så god'
Greskarsuppe med litt yoghurt naturell og solsikkefrøolje (husker jeg rett,Fedon?)
Deretter vidunderlig skrei bakt i ovnen med en tomat-saus og fava (splitt-erter-puré)
Og så dessert ! Og jeg er IKKE en dessert-person MEN ALTSÅ !! dette smakte fantastisk ...
denne kommer jeg garantert til å lage til gjester
Desserten klar til å settes i ovnen i ca 25 min
Min til venstre uten bær, de andre fikk friske blåbær på.
Og etterhvert var det slutt på en utrolig deilig kveld - avslappende og lærerikt (både i forhold til mat, utstyr, gresk kultur og historie) og ett deilig gjennsyn med dere ALLE !
SØNDAG:
Pakke, rydde, slutt på Oslo-opphold og tog hjem til Kongsberg.
Venninne-besøk til middag ....
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar