søndag 1. februar 2015

Hos 'sjefen' og hjemkomst

FREDAG:

I dag var det 2 1/2 måned siden jeg hadde vært på Fedon-klinikken hos Hege og jeg kjennte det skulle bli godt med en prat! Hun var ganske så fornøyd med meg men vi ble enige om at jeg skal opp i kalorier. Jeg spiser i snitt mellom 1000 og 1050 pr dag, og det er for lite nå som jeg har blitt mere aktiv. 
Jeg skal prøve å få i meg mere fett, dvs olivenolje, oliven, avokado, ost osv. Får se hvordan jeg takler det ... 

Etterpå ruslet jeg litt rundt og fant etterhvert en lekker salat med mozerella-kugler og kylling. 


Jeg syns det var litt surt og kaldt ute i Oslo


Fredag kveld sto på opera, Carmen :) gledet meg veldig ... selvom jeg måtte gå aleine! Erik i NL og Kristine jobbet bak scenen på forestillingen 



Etter en deilig sterk forestilling ventet jeg på Kristine til hun var ferdig på jobb og så dro vi hjem sammen - etter en liten forfriskning :)


LØRDAG:

Joda, Kristine hadde fått den gode ideen at vi spiste morgenmat sammen på hotel Opera, siden hun skulle jobbe på operaen etterpå :) 

Det ble ikke meg som gjorde ære på alt det lekre som man kunne få, jeg holdt meg mye til det vante:
Salat, tomat, egg, laks .... og etterpå oppdaget jeg silden :) måtte jo smake litt! 
Og litt cottagecheese og ost til kaffen ... 




Og jammen var det ikke lenge til neste treff :) 

Møttes med Liv, som var med på Kreta-turen, på Theatercafeen til lunsj. 



Jeg hadde en deilig karbonade med salat, tomat, lite løk og rødbeter UTEN brød ! 


Vi surret rundt i byen etterpå og ... jammen var det salg i Oslo :) .... 

Seinere på ettermiddagen var vi 9 damer (fra Fedons helsereise til Kreta) som hadde meldt oss på hjemme-hos-Fedon-matlagings-kurs. Det var så gøy å se 'jentene' igjen - og ikke minst vertene! 

Vi delte oss i 3 grupper, forret-gruppen laget GRESKAR-suppe, hovedrett-gruppen laget SKREIFILET á la Spetses med Fava og til slutt dessert-gjengen laget FEDONS YOUGHURTKAKE med gresk honning :) 

"Suppe-rådet" 

(Og hvis noen syns jeg er veldig rød i kinnene så skyldes det utelukkende den gode varmen og det høye humøret i kjøkkenet ... det hadde IKKE noe med champagnen å gjøre - FOR JEG DRIKKER JO IKKE :) ha ha ! 


Nydelig skrei ! 



Alle tok oppgavene meget alvorligt :) 


Flott bord klar for deilig mat ... 



Thermomix = vidundermaskinen ! Skikkelig interessant å få bruke den, må jo lure på hvordan man kan unnvære en sådan "ALT-I-ETT" maskine ! 

Og så ble det sagt : 'vær så god' 


Greskarsuppe med litt yoghurt naturell og solsikkefrøolje (husker jeg rett,Fedon?)


Deretter vidunderlig skrei bakt i ovnen med en tomat-saus og fava (splitt-erter-puré) 



Og så dessert ! Og jeg er IKKE en dessert-person MEN ALTSÅ !! dette smakte fantastisk ... 
denne kommer jeg garantert til å lage til gjester 

Desserten klar til å settes i ovnen i ca 25 min 


Min til venstre uten bær, de andre fikk friske blåbær på. 


Og etterhvert var det slutt på en utrolig deilig kveld - avslappende og lærerikt (både i forhold til mat, utstyr, gresk kultur og historie) og ett deilig gjennsyn med dere ALLE ! 

SØNDAG: 

Pakke, rydde, slutt på Oslo-opphold og tog hjem til Kongsberg. 

Venninne-besøk til middag .... 






Og det var det ! 

I morgen skal jeg ut i snøen :) 
























Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar