onsdag 15. juli 2015

Mat-blogg!

I dag blir det ett innslag som kun handler om mat ! Jeg har lenge hatt dårlig samvittighet for ikke å bake det mel-frie brødet som jeg alltid bakte før. Jeg har hatt de fleste ingrediensene med hit, så det har ikke vært nogen egentlig unnskyldning. Erik liker brødet veldig godt og vi er jo enige om å spise mindre/ingen hvete. Så i dag var dager! 

Etter min vanlige solide sild-egg-salat-tomat og litt olivenolje-morgenmat satte jeg i gang: 


LAVKARBO-BRØD:

Man tar:

1 beger med Cottage Cheese / Hytteost 
5 store egg
ca 1/2 dl olje (oliven- eller en god rapsolje) 


Blander godt med stavmikser 


Har olje i 


Blander det tørre i en annen bolle : 

3 ts bakepulver
2 ts salt (jeg dropper det for jeg syns Cottage Cheesen her er mye saltere enn hjemme) 
2 ts HUSK 
2 ts Johannes Brød Kjerne Mel (JBKM) fåes i helsekostbutikker
60 g Kruska kli 
4 ss glutenmel (helsekost) 

(Hadde glemt jeg ikke hadde bakepulver så måtte i hurten og sturten gå fort i regnvær til butikken og kjøpe) (leste i går man fikk bedre hukommelse hvis man sover 3 kvarter om ettermiddagen, så det skal jeg begynne med !) :) 


så tar man: 

3-4 ss linfrø
70 g solsikkefrø/greskarfrø
40 g sesamfrø 


Blander det tørre godt og blander med det våte 


Rører godt og lar det stå å svelle i 15-20 minutter 


Deigen er klissete og henger ikke sammen som en vanlig deig. Skrap den i en brødform. Jeg bruker en silikonform, den trenger ikke smøres. Brukes metallform, smør godt. 


Stek brødet ved 180 grader i ca 25 min


Deretter skru ned til 150 grader i ca 40 min 
Så tar man brødet ut av formen og steker videre på 180 grader i ca 15 min 

For å gjøre det økonomisk i forhold til strømbruk pleier jeg å lage 4 brød samtidig, men her har jeg kun 1 form! 

Så er ett brød ferdig :) 



Nå skulle det lages middag, eller rettere diktes opp en middag :) 
Jeg hadde 2 enslige poteter som burde brukes
1 glasskål som var litt bløtt 
en 1/2 lød 
noe squash 

Skar det hele tynt på Mandolin jernet ... 

På pannen ved lav varme og litt olje 


Og en litt hard mager ostererest ... 


Og så en pakke med : hark-spytt GE hark-spytt rookt makreelfilet ! (Nederlandsk er altså bare IKKE ett fint språk!!! De liker å sette ge- forann ord for da får de rensket opp i halsen samtidig som de uttaler ordet ! ) ;) 


Salatrest fra i går, ge-røkt makrell og grønnsaksblandingen ... ble faktisk ikke så værst middag i dag 


etterpå smakte det med en kopp kaffe og ett par tynne skiver nybakt melfri brød med blåost på :) 


Lovet en oppdateringsstatus på mamma-geit i dag, men altså, man ble så våt av å være ute ... måtte på butikken og det var langt nok syns jeg . Hva har det blitt av sola og varmen? Er sommeren slutt? 
Hrumphfff ... 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar