Etter min vanlige solide sild-egg-salat-tomat og litt olivenolje-morgenmat satte jeg i gang:
LAVKARBO-BRØD:
Man tar:
1 beger med Cottage Cheese / Hytteost
5 store egg
ca 1/2 dl olje (oliven- eller en god rapsolje)
Har olje i
Blander det tørre i en annen bolle :
3 ts bakepulver
2 ts salt (jeg dropper det for jeg syns Cottage Cheesen her er mye saltere enn hjemme)
2 ts HUSK
2 ts Johannes Brød Kjerne Mel (JBKM) fåes i helsekostbutikker
60 g Kruska kli
4 ss glutenmel (helsekost)
(Hadde glemt jeg ikke hadde bakepulver så måtte i hurten og sturten gå fort i regnvær til butikken og kjøpe) (leste i går man fikk bedre hukommelse hvis man sover 3 kvarter om ettermiddagen, så det skal jeg begynne med !) :)
så tar man:
3-4 ss linfrø
70 g solsikkefrø/greskarfrø
40 g sesamfrø
Blander det tørre godt og blander med det våte
Rører godt og lar det stå å svelle i 15-20 minutter
Deretter skru ned til 150 grader i ca 40 min
Så tar man brødet ut av formen og steker videre på 180 grader i ca 15 min
For å gjøre det økonomisk i forhold til strømbruk pleier jeg å lage 4 brød samtidig, men her har jeg kun 1 form!
Så er ett brød ferdig :)
Nå skulle det lages middag, eller rettere diktes opp en middag :)
Jeg hadde 2 enslige poteter som burde brukes
1 glasskål som var litt bløtt
en 1/2 lød
noe squash
Skar det hele tynt på Mandolin jernet ...
På pannen ved lav varme og litt olje
Og en litt hard mager ostererest ...
Og så en pakke med : hark-spytt GE hark-spytt rookt makreelfilet ! (Nederlandsk er altså bare IKKE ett fint språk!!! De liker å sette ge- forann ord for da får de rensket opp i halsen samtidig som de uttaler ordet ! ) ;)
Salatrest fra i går, ge-røkt makrell og grønnsaksblandingen ... ble faktisk ikke så værst middag i dag
etterpå smakte det med en kopp kaffe og ett par tynne skiver nybakt melfri brød med blåost på :)
Lovet en oppdateringsstatus på mamma-geit i dag, men altså, man ble så våt av å være ute ... måtte på butikken og det var langt nok syns jeg . Hva har det blitt av sola og varmen? Er sommeren slutt?
Hrumphfff ...
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar