Nå men skal være snill nå, vi har det jo godt med våre 4 årstider tross alt ...
Og hva finner man så på sådanne kalde dager, kikker i butikker på ting man ikke trenger for eksempel
Jeg tenker stadig på den fine røde ringeklokke med hvite prikker på som jeg så i Brugge, men syns var for dyr ... på HEMA koster de en brøkdel men ... hmmm skal jeg gå for den sommerlige pike-klokka, den royale ringeklokka (dronning Maxima har jo vinket til meg !) eller en stor oransje klokke med stjerner på ? Må vist tenke litt på det valget :)
En ting jeg liker her i Nederland er at sykkel IKKE er prestisje ! De blir ofte ikke behandlet særlig pent, står/ligger ute i all slags vær, menn sykler på rosa damesykler pyntet overdådig med kunstige blomster, jenter sykler på pappas sykkel osv her er sykkel en nyttegjenstand, ett framkomstmiddel og trenger ikke koste mange tusen kroner (selvom jeg syns at selv en simpel sykkel er dyr å kjøpe her)
Tror jeg dropper å kjøpe blomster, tror ikke Erik vil låne min sykkel da :)
... men en sådan blekksprut til bagasjebrettet trenger jeg !
Måtte bare ta bilde av denne karen. Han sitter nøyaktig der hver dag det overhodet er vær til det, etter jobben, med sin cigar og vernehatt og ser på damer :) bra hjelmen er på plass haha
Vi har bestemt å ha ett par sunne uker. Etter pinsen i Danmark/Norge, med gjester både der og her, blir maten litt rotete og da er det deilig å ta seg inn igjen, med hjemmelaget fornuftig mat :)
MIDDAG MANDAG: krydret magert kalv med grønnsaker i ovnen
Steker 1 løk, 4 fedd hvitløk, 1 bit ingefær
Har i ca 250 g kalv som jeg stekte tidligere med chillie, spisskummen, salt og pepper
Revet squash
Tynne skiver aubergine (1), tørket i ovnen og kuttes i biter (fant ut det var lettere å servere hvis de var i biter)
Alt legges i ildfast form - ingen ekstra fett
2 store tomater og en liten bit parmesanost over - 12 minutter ved 120 gr
Olivenolje over ved servering og nammm godt !
I dag, tirsdag var det trening med Zoltan. Puiiii ! Ble svett jo ! Jeg har litt vondt i den ene hoften så vi brukte mye tid på å strekke ut, deilig! Og etterpå litt tid på kaffe + skravling :)
jeg lurer så veldig på hva som skal bli i lokalet noen pusser opp rett over for oss ...
Skjønner ikke hvorfor alle ikke lager sine egne 7-minutters fiskekaker :) det er jo sååå godt og lett.
I dag kjøpte jeg faktisk Vietnamesisk Pangasius, normalt gjør jeg ikke det av 2 årsaker: kjøper helst kortreist fisk og har lest at det er funnet mye merkelige bakterier i Pangasius pga foret de får på fiskeoppdrettet. Men i dag hadde butikken biologisk Pangasius så jeg tok sjansen
Og ett par endestykker av norsk laks. Begge pakkene var satt ned 35% pga datoen, så det ble billig middag :)
Her i Dordrecht har jeg bare med meg en liten hakker, hakket fisken + 1/2 løk, salt og pepper i 4 omganger, fort gjort!
Så spinaten i litt kokende vann, lokk på, 4 minutter
Hakket det litt, salt, pepper, reven muskatnøtt og litt lett-fløte
Og så er middagen klar :) ser da godt ut ikke sant?
Hvordan blir været i morgen, mon tro? Håper det blir superbra i Halden, der er det premiere på utendørsforestillingen Tosca, som datter Kristine har jobbet på den siste måneden som rekvisittmaker/rekvisitør
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar